Mi is az OHVALE GP-0?

OHVALE GP-0

Az OHVALE GP-0 projekt Valerio Da Lio szakember fejéből pattant ki, aki több mint 30 évnyi tapasztalattal rendelkezik a motorsport világából. A GP-0 által egy olyan terméket hozott életre, ami nem hasonlítható semmilyen más motorhoz.

A GP-0 egy új koncepció, nem egy „pocket bike”, „Mini GP” vagy „pit bike”, hanem egy olyan járművet terveztek, amely egy valódi motor élményét és könnyedségét nyújtja, valamint olyan merész versenyzői stílust képvisel, amit csak a professzionális versenyzők engednek meg maguknak. 

Ez a kis méretű motorkerékpár, amelynek tudatos, könnyen kezelhető felépítése lehetővé teszi egy extrém vezetői stílus használatát, miközben drasztikusan csökkenti a versenypálya-motorozáshoz kapcsolódó költségeket és szállítási nehézségeket.

Minden alkatrészt gondosan erre a célra terveztek, különös hangsúlyt fektetve a finom beállításokra, a vázgeometriára és a motorosok visszajelzéseire; az igazán elhivatottak is bele fognak szeretni.

Az OHVALE GP-0-t Olaszországban tervezik és gyártják, rendkívül kifinomult kivitelezésben.

Ahhoz, hogy életre keltse az OHVALE GP-0 álmot, Valerio Da Lio összeállt a motorkerékpáriparban jól ismert, nagyszerű szakemberekkel, akik rendkívüli képességűek és magas műszaki tapasztalatuk van, különösen  Mariano Fioravanzo mérnöknek, aki korábban az Apriliánál dolgozott. 

A csapat világszerte elismert hírneve a legjobb garancia ennek a kis méretű motornak tervezési kiválóságára.

KIKNEK KÉSZÜL EZ A MOTOR?

A 4 különböző változatban kapható OHVALE GP-0 a kialakításának, váznak, és annak köszönhetően, hogy könnyű rajta motorozni alkalmas a fiatalok vagy a kevésbé tapasztalt motorosok oktatási és képzési eszközének, illetve a kétkerekű sportokat kedvelő nők számára is. A tapasztalt motorosoknak pedig leginkább adrenalint és versenyképességet nyújt.

JUSS EL KEVÉS PÉNZBŐL MINDENHOVA!

Számos praktikus előnnyel jár, ha a versenymotor-sport iránti szenvedélyt az OHVALE GP-0-val tapasztalja meg. A szállítás egyszerűsége ezek egyike, hiszen a motor befér akár egy normál ötajtós kocsiba.

Nagy megelégedettséggel versenyezhet bármely pályán, amik általában nyitva vannak az egész év során, így elkerülhetők a hosszú és drága utazások, továbbá lehetőség van félnapos pályabérlésre is.

A pályabérlés, a karbantartás és a gumiköltség nagyon alacsony a normál motorhoz képest. Az OHVALE GP-0 korlátozott magassága nagyobb biztonságot garantál. Ezenkívül a motorokat úgy tervezték, hogy esés esetén a lehető legkisebb károk keletkezzenek.

Fontos tudni azt is, hogy a nagyon alacsony súlypont és a gumiabroncsok gondos megválasztása lehetővé teszi, hogy az OHVALE GP-0 télen is megfelelően működjön.

Rengeteg szórakozást és adrenalint nyújt, nagyon kevés dologban marad el a nagy motoroktól és sokkal nagyobb kihívást jelent vele a limiten motorozni.

MILYEN VEZETNI?

Professzionális versenyzőkből álló tesztcsapat, akik együttműködtek a motor fejlesztésében, így nyilatkoztak: „Az OHVALE GP-0-val sikerült átvinnünk a gyorsasági motorozás örömét Misano-ból egy gokartpályára. ”

„A magas minőségű és a saját specifikációink alapján készült alkatrészek használatával a célunk az volt, hogy egy stabil és pontos vázat hozzunk létre, amely nagy dőlésszöget biztosít és magabiztosabban lehet bevenni a kanyarokat. Ez az érzés lehetővé teszi, hogy a vezetési élményt azok is értékelhessék, akik sportos módon szeretnének szórakozni vagy vezetni. Nehogy alábecsülje bárki a teljesítményét: kiélezett harc ezekkel a motorokkal a versenyzés. ”

DESIGN 

A Ohvale GP-0 stílusa és designja a technológia és a teljesítmény szolgálatában van, hogy ne csak szép legyen, de egyedi, hatékony és funkcionális is. A váz olyan eljárással készül, amely biztosítja a robusztusságot, a rugalmasságot, a könnyűséget és az állandó vastagságot. Ráadásul az ülés/tank egy darabból áll, hogy biztosítsa a maximális erőt, a tank 3,5 literes.

A fő karosszéria elülső, oldalsó és alsó áramvonalas burkolatokra van osztva, hogy csökkentsék a károkat esés esetén. Az állítható karokkal ellátott vezetői pozíció úgy van kialakítva, hogy valódi motorkerékpár-ergonómiát és az optimális irányítást biztosítsa akármilyen méretű motoros számára.

VÁZ ÉS LENGŐKAR

A váz egy kifinomult csőváz, nagy szilárdságú acélcsövekkel. A design, teljes egészében 3D CAD-ban lett létrehozva, sportmotorok tulajdonságait követve, amint azt Mariano Fioravanzo is megerősítette: „elkezdtük tanulmányozni a motor felépítését és súlyelosztását. A modern sportmotorok alapján a súly 53%-a elől, 47%-a pedig hátul van.

A hátsó lengőkar alumíniumötvözetből készül, változó keresztmetszetű karokkal és a végeken összehegesztett extrudált részekkel.

FUTÓMŰ

Az Ohvale előírásai alapján készült futóművek 33 mm-es fordított első villával és egy hátsó lengéscsillapítóval rendelkezik, amelyek nyomófokozati (compression) és húzófokozati (rebound) csillapítással állíthatók.

MOTORBLOKK

A motorblokkok 4 üteműek, 2 vagy 4 szelepesek, automata és 4 sebességű változatok vannak, elektromos vagy rúgós indítással, 8 LE és 25 LE között. A motorblokkokat a vállalat a szállítás előtt lezárja és plombálják, ily módon az ügyfelek részt vehetnek az Ohvale bajnokságokon.

Minden változat rozsdamentes acél és titánszálas Arrow kipufogórendszerrel van felszerelve, változó átmérőjű csövekkel, kifejezetten az OHVALE GP-0-hoz kifejlesztve és tesztelve. Annak ellenére, hogy kiemelt figyelmet fordítottak a maximális teljesítményre, a kipufogógáz zajszintje a 92 dB-es határértéken belül van, ami rendkívül fontos, mivel ez bizonyos pályákon megengedett legnagyobb érték.

FÉKEK

A fékrendszert a sport motorkerékpároknál alkalmazott technikai megoldások jellemzik: 4-dugattyús radiális első féknyergek 180 mm-es vagy 190 mm-es tárcsákkal és kétdugattyús hátsó féknyergek 155 mm-es tárcsával, szinterezett fékbetétekkel és állítható karokkal.

KEREKEK

A kerek 10 ″ alumínium ötvözet 3-küllős kialakításban, amelyeket az OHVALE fejlesztett ki és gyártott Olaszországban. Ezek a GP-0 projekt egyik fő termékei.

A gumiabroncsokat kizárólag az Ohvale előírásoknak megfelelően gyártják, hogy a legjobb motorozási élményt biztosítsák, és a „GP-0” logót feltüntessék.

ALKATRÉSZEK

Ezek „valódi” sportmotorok nemcsak a teljesítményük miatt, hanem a felépítésüket tekintve is.

Az OHVALE GP-0 esetében a részletek önmagukért beszélnek: minden alkotóelemet az optimális működésre és a legmagasabb teljesítmény elérés érdekében gyártunk, növelve a végtermék minőségét speciális anyagválasztások és eljárásmódok segítségével.

logo_SEM.png

Elérhetőség:

-Telefon: +36 20 575 2804

-Email cim: ohvale@semgroup.hu