Rossi Moor dobogóval kezdte a szezont!
Hétvégén Cervesinában tartották meg a CIV Ohvale GP-0 első fordulóját. A Bester Capital Dubai Junior Team csapata: Rossi Moor és Farkas Kevin a számukra teljesen új 190 cc kategóriában indulnak 2019-ben.

A CIV Ohvale sorozat az egyik legkeményebb utánpótlás bajnokság a 10-13 év közötti gyerekek számára. Rossi Moor tavaly már remekül szerepelt a 160 cc kategóriában, idén szintet lépett. Farkas Kevin számára a nemzetközi mezőny és az Ohvale versenymotor teljesen új tényezők voltak.

A szombati napon négy 20 perces szabad edzésen vehettek részt a pilóták, vasárnap pedig két kvalifikáció és két verseny várt mindenkire.

“Számomra nem kezdődött túl jól a hétvége, mert elég beteg lettem, de szerencsére tudtam versenyezni, igaz nem 100%-on. Szombaton volt 4 szabadedzés, kipróbáltam a motort, mert régen nem mentem vele nagy pályákon és kerestük a megfelelő beállításokat. Vasárnap esett az eső, ez volt az első alkalom, hogy esőben mentem. A Q1-en 7.lettem, aztán kicsit módosítottunk az áttételen, ami jó döntés volt és így 6.lettem. Az első versenyen a kezdő körökben elestem a 2. helyről, de szerencsére gyorsan vissza tudtam jönni és negyedikként célba érni. A második versenyen nagyon jó volt a rajt, kicsit hibáztam, de végül sikerült megszereznem a 2. helyezést, így most összességében második vagyok a bajnokságban is.”-összegezte élményeit Rossi Moor

Farkas Kevin egy szerencsétlen baleset okozta kéztörésből felépülve érkezett a versenyhétvégére. Számára fontos volt sok tapasztalatot gyűjteni az új körülményekről:

“Pénteken érkeztünk, szombaton a szabadedzéseken próbáltam ki először a 190 cc-t ezen a pályán. Szerencsére sikerült hamar elkapnom a ritmust és folyamatosan gyorsulni. Vasárnap egész nap nagyon esett az eső. Az első kvalifikáción a 10., a másodikon a 8. pozíciót sikerült megszereznem. A versenyek előtt nagyon izgultam, az első futamon a 8. helyig jöttem fel, az azt követő futamon pedig végül 7. lettem. Nagyon sokat kell még edzenem, de összességében úgy érzem, jól sikerült a hétvége.”

Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alapítója a helyszínen segítette a gyerekek munkáját:

„Megint egy nagyon izgalmas hétvégében volt része azoknak, akik követik és szeretik a magyar motorsport utánpótlást! Kevin mindkét futamon rendben célba ért és érezte, hogy meg tudja állni a helyét a mezőnyben. Rossi pedig ismét megmutatta, milyen fából faragták, sőt inkább vasból!

Az első futam elején elesett a 2. helyről, ő maga nem sérült meg de a motor elferdült. A telemetria alapján láttuk, hogy 9 mp alatt már ismét a motoron volt és egészen a 4. helyig feljött. A következő versenyen is elkövetett egy kis hibát, de azt is javította és végül másodikként haladt át a célvonalon, így pódiummal kezdte a szezont!”

Nem hiába a remek teljesítmény, hiszen a srácok edzésmunkáját a Bester Capital Dubai Team MotoGP Moto3-as csapatának technikai vezetője, José Manuel Ruíz Gomez felügyeli. A „nagy csapat” ezen a hétvégén is remekül szerepelt Austinban a Moto3 futamon! Mindkét pilótájuk fantasztikusan versenyzett és felállt a dobogó 2. és 3. fokára!

A CIV Ohavel GP-0 bajnokság legközelebb 3 hét múlva Modenában folytatódik! A srácok pedig sok edzéssel és motorozással készülnek a következő kihívásra!

Forrás: Faster Promotion

0 comments

Elérhetőség:

-Telefon: +36 20 343 1322

-Email cim: ohvale@semgroup.hu